Naast opnames in onze studio kunnen wij ook een podcast op locatie komen opnemen. Bijvoorbeeld bij u thuis in de huiskamer, op kantoor, op school, et cetera. Alles kan. Het opnemen van een podcast op locatie is een uitdagende en authentieke manier om content te creëren. Er zijn een aantal belangrijke stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de podcast succesvol wordt opgenomen en van hoge kwaliteit is.

Locatie

Ten eerste kiest u een geschikte locatie. Dit kan een buitenlocatie zijn, zoals een park of een strand, of een binnenlocatie, zoals een café of een kantoor. Bij het kiezen van de locatie van de podcast is het belangrijk om te overwegen hoeveel achtergrondgeluid er op de locatie zal zijn en of u toestemming nodig heeft om op de locatie op te nemen. Het kan ook nuttig zijn om te testen of de akoestiek geschikt is voor opname.

Apparatuur op locatie

Vervolgens zorgen wij dat de juiste apparatuur aanwezig is. Met onze Røde NT1-A condensatormicrofoons zorgen wij op elke locatie voor de beste geluidskwaliteit. Eventuele achtergrondgeluiden kunnen wij softwarematig verminderen.

Podcast microfoon op thuislocatie

De opname

Na het bepalen van de locatie en het instellen van de apparatuur volgt het opnemen van de podcast. Het kan helpen om een ​​script bij de hand te hebben om u te helpen bij het volgen van het gespreksonderwerp en om onnodige opnametijd te verminderen.

Tot slot controleren wij de opname. Eventuele versprekingen of stiltes worden uit de podcast geknipt. Daarnaast wordt elke stem professioneel bewerkt zodat het eindresultaat fijn in het gehoor ligt. Daarna is de podcast klaar om gepubliceerd te worden.