Welkom bij Podcast Studio Bussum! Neem een kijkje in onze studio en ontdek hoe wij met behulp van onze apparatuur podcasts opnemen en nabewerken.

Studioruimte podcast studio bussum

Studioapparatuur

Microfoons

In onze studio beschikken wij over professionele apparatuur en software. Te beginnen met de microfoons: in onze studio hebben wij vier Røde NT1-A condensatormicrofoons. Deze microfoons hebben een breed frequentiebereik waardoor iedere stem duidelijk en helder te horen is. Wij stellen voor het beste resultaat deze microfoons per persoon apart af.

Røde Studiomicrofoon

Mengtafel

De microfoons worden rechtstreeks aangesloten op onze mengtafel. In Podcast Studio Bussum gebruiken wij de Soundcraft Signature 22 mengtafel. Deze mengtafel gebruikt Soundcraft’s iconische Ghost mic pre-amps voor een zuivere, warme opname. Naast microfoons kunnen we een laptop of telefoon op de mengtafel aansluiten, waardoor telefoon/zoomgesprekken mogelijk zijn.

Soundcraft signature 22 mengpaneel in Podcast Studio Bussum

Software

Na het opnemen van de podcast wordt deze in de studio bewerkt. Zoals vermeld op onze pagina ‘Over ons‘ zorgen wij voor een duidelijke en strakke edit waar u zich geen zorgen meer over hoeft te maken.

Podcast bewerking in Logic Pro X

Akoestiek

Om achtergrondgeluiden en galm te voorkomen is Podcast Studio Bussum akoestisch behandeld. Naast dempende panelen aan de muur liggen er tapijten om er voor te zorgen dat er geen bijgeluiden op de opnames te horen zijn.

Akoestische behandeling podcast studio bussum